De cactus staat vast ook bij jou bekend als de meest makkelijke kamerplant ooit. Dat is ook precies de naam die hij verdient, want qua verzorging heeft de cactus vrij weinig aandacht nodig. En dat is wat we willen! Vaak wel tenminste. Want ook al hou ik ontzettend veel van planten en vind je er bij mij in huis écht genoeg, het is altijd weer een raadsel hoe ik ze gezond in leven houdt. Maar geloof het of niet, een cactus heeft het nog nooit zover gekregen om bij mij het lootje te leggen. Dus deze prachtige cactus heeft een plekje in onze badkamer gekregen. Ik ben verliefd op die rustieke sfeer die deze combinatie uitstraalt. De cactus komt voort uit het tropische klimaat van hitte en wat vocht, dus deze plek in de badkamer gaat hij vast geen enkel probleem vinden ;).
Verzorgingstips
Het feit dat cactussen weinig aandacht nodig hebben, houdt niet in dat ze helemaal geen water hoeven. Dat is vaak 1 van de meest gemaakte vergissingen. Af en toe een beetje water vind de cactus wel fijn, vooral in de zomermaanden. Maar houdt het wel bij kleine beetjes om wortelrot te voorkomen! Daarbij is een plaats in de volle zon in het zomerseizoen niet aan te raden, gezien de cactus dan kan verbranden.
Wij houden heel erg van tropische sferen, wat je ook ongetwijfeld terug zult zien in onze plantenkeuzes. Toen wij de sleutel kregen van onze nieuwe woning was ook 1 ding direct duidelijk, en dat was dat er in elk geval een grote plant in de woonkamer moest komen te staan. Het is de Kentia Palm geworden. De plant is redelijk compact, maar door zijn grote bladeren geeft het toch die exotische sfeer. Vooral wanneer het zonnetje in de kamer schijnt krijg je van die geweldige schaduwen op de muren. Dat vind ik echt zó mooi!
De plant komt mooi tot zijn recht op een witte achtergrond wat een strak en fris accent geeft. Je kan hem ook juist een stoere look geven met een donkere, betonnen pot, en in een gevlochten mand breng je hem weer in een botanische sfeer.
Verzorgingstips
De Kentia Palm is een sterke plant en niet voor niets zo populair. De plant is makkelijk te verzorgen met 1 keer in de week / 2 weken een beetje water. Een beetje zon is wel fijn, maar een plekje in de schaduw stelt hij erg op prijs. Daarbij is de plant ook nog eens super gezond, want hij zuivert de lucht om je heen. Hoe fijn!
Maar.. Ook planten kunnen soms ziek worden. Ook bij onze plant zie je dat er verschillende bladeren geel/bruin geworden zijn. Wanneer dit bij jou ook het geval is heb je blijkbaar toch nog niet de juiste hoeveelheid watergift gevonden. Je geeft of net te veel, of net te weinig. Hoe kom je daarachter? Als je af en toe even in de potgrond voelt hoe nat of droog deze is kan je bijhouden om de hoeveel tijd hij zijn water opdrinkt, als je op deze manier andere hoeveelheden op andere momenten uitprobeert moet het goed gaan komen! Ik ben zelf ook nog op onderzoek uit waar het hier precies aan ligt..
Ligt het toch echt niet aan de watergift? Dan kan het bij deze palm eventueel ook nog zo zijn dat de bladeren teveel aangeraakt worden.
Deze plant hebben we net nieuw en is een perfecte aanvulling op onze tropische plantencollectie. De ananas geeft een heerlijke tropische uitstraling en heeft ook nog eens toffe eigenschappen. Bij ons heeft hij een plekje in de keuken gekregen. Wel zo toepasselijk toch?;)
Mocht jij een echte snurker zijn (of je partner), dan is dit een kans die je moet grijpen! Want wist je dat deze plant ook bekend staat als de anti-snurk plant? Ik hoor je al denken.. Hoe dan?! Nou er zijn aanwijzingen dat de ananasplant veel zuurstof produceert, meer dan andere kamerplanten. En verse zuurstof kan helpen tegen snurken. Dat is het testen wel waard lijkt me!
Verzorgingstips
De ananasplant is niet heel erg dorstig en heeft daarom wat minder aandacht nodig. Zo’n 1 keer in de week water geven is genoeg, de aarde mag een beetje vochtig blijven. Geef wel water in het hart van de plant, want het hart is de plek waar de vrucht groeit en waar hij zijn voeding vandaan haalt. Ook deze plant houdt van zonlicht, maar niet van direct zonlicht. Zet hem dus op een lichte plek, maar vooral zomers niet direct voor het raam.
Extra voeding is in de winter niet nodig, omdat hij dan in een soort van winterslaap zit. Zomers kan je af en toe een beetje voeding geven.
Tropisch, vruchten, grote bladeren.. Ik denk dat je wel begrijpt waar wij fan van zijn. En een betere manier om de jungle in huis te halen dan met een bananenplant is er niet. Dus, ook de bananenplant heeft hier een thuis gevonden. En hij heeft al baby plantjes gekregen ook! Super leuk om deze planten te gaan stekken en een hele Musa familie te kweken.
Verzorgingstips
Bananenplanten bestaan voor 80% uit water, hij zorgt daarmee niet alleen voor een hogere luchtvochtigheid, maar hij is ook een zeer dorstige huisgenoot. Deze plant heeft voor de verandering dus wel wat aandacht nodig. Daarnaast houdt hij ook heel erg van de zon, het liefst zoveel mogelijk, dus geef hem maar geen plekje in de schaduw. Ook belangrijk: vergeet niet dat deze plant een tropisch regenwoud gewend is. En bij een tropisch regenwoud horen tropische regenbuien. Probeer hem daarom af en toe te besproeien met een plantenspuit, dat gaan de bladeren fijn vinden! Wil jij dat jouw Musa een groeispurt krijgt? Hij groeit extra snel als je hem zo nu en dan wat voeding bij het water geeft.
Het gebeurt vrij vaak dat de bladeren bruine randjes krijgen en dat is geen gevaar voor je plant, als je wil kan je ze ook afknippen. Wanneer het hele blad bruin wordt kan je deze afsnijden tot zo’n 5cm van de stam af. Geef je teveel water? Dan zie je dit aan verrotting op de stam. Zorg er verder voor dat zijn pot voldoende ruim is en geef hem af en toe wat bemesting voor een optimaal resultaat.
Een bijzondere, exotische uitstraling. Deze kamerplant kan er wat van! Zijn prachtige, grote, glanzende bladeren zijn een eyecatcher in huis! De plant groeit ook behoorlijk in de breedte waardoor hij wel wat ruimte in beslag neemt, maar hij is het helemaal waard. Deze plant wordt ook wel de ‘vingerplant’ genoemd. Want met een beetje fantasie kan je handen uit de bladeren halen.
Verzorgingstips
De Fatsia hoeft niet in de volle zon te staan en qua watergift is het een vrij gemakkelijke plant. Wordt de plant je te groot? Geen probleem voor jou, want dan kan je hem zelfs naar buiten verplaatsen! Deze plant wordt namelijk ook veel als tuinplant gebruikt, blijft het hele jaar lekker groen, is vorstbestendig (tenzij het een hele strenge winter wordt) en heeft zelfs een bloeiperiode! Als kamerplant bloeit deze plant trouwens niet, alleen als hij in de tuin is geplant. Dubbel genieten dus!
Klanten beoordelen
ons gemiddeld:
Bereken de waarde binnen een paar minuten!