Hallo starter, die eindelijk het ouderlijk huis wil verlaten om op eigen benen te gaan staan. Hey doorstromer, die het tijd vindt worden om wat groter te wonen. Maar hoe kan je ooit op eigen benen staan of groter wonen als de huizen niet te betalen zijn? De prijzen van de woningen rijzen de pan uit en de woningen die online komen, zijn in no-time verkocht! Maar laat je niet gek maken! Relax and keep calm. Hierbij een aantal tips die zeker goed van pas kunnen komen.

1. Wat kan je lenen? Maak eens een afspraak met een hypotheekadviseur om te bepalen wat je kan lenen. Pas dan heb je goed in beeld naar wat voor woning je kunt kijken.

2. Wat voor huis zoek je? Wanneer je weet wat je lenen kan, is het goed om te bedenken wat voor huis je precies wilt. Zoek je een eengezinswoning of een appartement? Heb je 2, 3 of 4 slaapkamers nodig? Wil je een huis dat instapklaar is of een klushuis? Zet alles eens op een rijtje neer en bedenk een paar punten waar de woning sowieso aan moet voldoen.

3. Leg elke euro opzij. Je kunt niet genoeg spaargeld hebben! De klushuisjes zijn vaak wat goedkoper dan de instapklare woningen. Met je spaargeld kan je de verbouwing bekostigen, als je verbouwen geen probleem vindt én geen twee linker handen hebt.. Bekijk eens wat je echt als eerste zou willen verbouwen en waar je nog wel wat jaartjes mee vooruit kan. Of gebruik een deel van je spaargeld in je hypotheek als je bijvoorbeeld kiest voor een instapklare woning.

4. Laat je helpen zoeken. Er is een mogelijkheid om je in te schrijven in ons zoekersbestand. We gaan dan samen zoeken naar de perfecte woning die bij jou past. Overigens weten wij welke woningen er op de markt komen nog voordat ze online staan. Je kunt er dus als een van de eerste bij zijn! Kom eens langs op kantoor om jouw wensen te bespreken.

5. Neem een aankoopmakelaar in de arm. Hij weet hoe het allemaal in zijn werk gaat en je staat er nooit alleen voor. Je weet als eerste welke woningen er online komen, je hebt een streepje voor bij de verkoper en onderhandelingen zullen voor je gedaan worden. Maak eens een afspraak voor een gratis adviesgesprek.

Er zijn dus een aantal manieren om de woningmarkt de baas te zijn! Alleen in deze tijd heb je veel geduld nodig voordat je jouw droomhuis hebt gevonden. We geven het gewoon een positieve vibe; elk nadeel heeft zijn voordeel. Zo blijf je nog wat langer bij je ouder(s) wonen om lekker door te sparen. Of zit je nog even in je ‘’wat te kleine’’ huis en hoef je minder schoon te maken.. Wij helpen je in ieder geval heel graag verder!

Plan een gratis service gesprek met de makelaar of neem contact op als je nog vragen hebt.

BENIEUWD WAT JE
HUIS WAARD IS?

Whatsapp ons