Verkopen ERA-makelaars stijgen naar recordhoogte!

Coronacrisis of niet, in maart en april is er een flinke groei geweest in het aantal verkochte huizen. Bovendien komen er weer meer huizen op de markt dan voorheen. Door de overspannen woningmarkt van de afgelopen jaren zou het goed kunnen dat de markt de komende maanden weer enigszins normaliseert.

Paul van den Putten, directeur van het ERA-makelaarsnetwerk in Nederland, reageert verheugd. “In de afgelopen twee jaar hebben we nog nooit zoveel huizen via ons netwerk verkocht als in april. Het aantal verkopen steeg in april met 9,4% ten opzichte van maart. Ten opzichte van april 2019 nam de groei zelfs met meer dan 15% toe. Een substantieel aantal woningen is verkocht onder voorbehoud van financiering, dus waarbij de bank nog groen licht moet geven voor het verstrekken van de hypotheek. Dat aantal woningen hebben we nog niet eens meegenomen in onze cijfers. De definitief verkochte huizen stonden gemiddeld nog 4 dagen korter te koop dan de maand ervoor, dus vooralsnog merken wij (nog) niet veel van de coronacrisis.” Opmerkelijk is nog het volgende, vindt Van den Putten: “Deze trend doet zich niet in een specifieke regio voor. In het hele land lijkt de woningmarkt gewoon door te lopen. In de grote steden, waar de huizen relatief duur zijn, gaan de verkopen veelal door. Wel zien we dat de markt iets afkoelt bij huizen met een vraagprijs boven de €450.000. De gemiddelde Nederlander woont in een huis tot € 450.000, dus de kopers groep voor duurdere woningen is logischerwijze dan ook kleiner.”

Chief Digital Officer Arjan Terpstra van ERA ziet in de gunstige cijfers ook de vruchten van de digitale marketingstrategie van de afgelopen jaren. “Wij investeren ontzettend veel in de relatie tussen ERA-makelaars en de bewoners van hun werkgebied. Ons doel is die twee met elkaar in contact te brengen. Zodra ze eenmaal contact hebben, is het aan de persoonlijke dienstverlening van de ERA-makelaar om te komen tot het optimale resultaat. Dat leidt tot de hoge klantscore waar ERA-makelaars om bekend staan. We zien ook dat die hoge klantscore voor veel consumenten een belangrijke reden is om voor een ERA-makelaar te kiezen.”

ERA-makelaars hebben op dit moment de agenda’s vol met (al dan niet virtuele) afspraken met woonconsumenten. Zij horen op dit moment veelal de volgende afwegingen vanuit de markt.

Fijn en ruim wonen is belangrijker dan ooit tevoren

Als we niet op vakantie gaan, zullen we dan gaan verbouwen of verhuizen?

Zal de economische impact van het coronavirus de woningmarkt op termijn toch gaan beïnvloeden?

Heb jij

verkoopplannen

, neem contact met ons op! Wij vertellen graag wat we voor jou kunnen betekenen en geven je advies op maat.

Bron:

ERA

WIL JIJ JE
HUIS VERKOPEN?

Whatsapp ons