Wat zijn de ontwikkelingen op de huizenmarkt door de corona crisis?

Vraag jij je af: Wat gaat er gebeuren op de huizenmarkt? Is het verstandig om nu een huis te (ver)kopen tijdens de corona crisis? Zullen de prijzen nu misschien gaan dalen en zal de gekte op de huizenmarkt minder worden? Logisch dat je je dat afvraagt, vooral als je net van plan was je droomhuis te kopen of je huis te verkopen. Lees snel verder, want wij kunnen wel wat vragen bij je wegnemen.

We kunnen wat feiten op een rij zetten:

De vraag is groter dan het aanbod.

De rente is nu historisch laag.

Banken staan er goed voor.

De serieuze huizenzoekers zijn nog steeds op de markt, voornamelijke vanwege de lage rente. Op dit moment is het dus nog steeds een goede tijd om een huis te kopen én verkopen. Virus of geen virus, de woningmarkt gaat door. Er zijn niet minder huizen verkocht dan anders, alleen zijn er minder bezichtigingen voor één huis; nu 10 in plaats van voorheen 20… Het gaat dus nog heel snel, waarbij ook nog steeds wordt overboden.

Het is nog te vroeg om te bepalen of de huizenprijzen zullen dalen. Het NVM heeft de volgende cijfers gepresenteerd:

“Het aantal woningen dat verkocht is, is van 16-29 maart weliswaar gedaald (met 12%), maar we zien dat de meeste huishoudens die op het punt stonden om een stap op de woningmarkt te zetten, deze stap ook daadwerkelijk maken” aldus voorzitter van NVM Vakgroep-Wonen Gerssen. De NVM ziet in de statistieken dat er zo’n 9% minder woningen te koop worden gezet. Die trend was echter al wat langer zichtbaar, sinds het vierde kwartaal van 2019. Het Coronavirus lijkt de afgelopen weken zelfs een omgekeerd effect te hebben. NVM-voorzitter Onno Hoes: “De woningmarkt is al lange tijd enorm overspannen. Door de recente ontwikkelingen neemt de vraag iets af, maar het aanbod neemt tegelijk ook wat af. Dat wil zeggen dat de krapte op de markt er nog steeds is. Dat maakt ook dat er van prijsdaling vooralsnog geen sprake is. Gemiddeld genomen wordt er nog steeds boven de vraagprijs betaald voor een woning.’’

Wil jij je huis verkopen? Twijfel niet en

neem contact met ons op

. We geven je een oprecht advies zonder kleine lettertjes.

Tip: Je kunt nu ook je huis

verkopen met Duokoop

. Hiermee bereik je meer potentiële kopers die jouw woning kunnen betalen en je huis kan dus nog sneller verkocht worden.

Bron:

NVM

WIL JIJ JE
HUIS VERKOPEN?

Whatsapp ons